Alla tarotkort

Seven of Pentacles

Seven of Pentacles

Kortets grundläggande betydelse (Rider-Waite)

Seven of Pentacles representerar tålamod, hårt arbete och utvärdering av resultat. Kortet visar en man som betraktar sju pentakler som växer på en buske, vilket symboliserar att hans arbete har börjat bära frukt. Detta kort uppmanar dig att ha tålamod och fortsätta arbeta mot dina mål, men även att ta tid att utvärdera din framgång och fundera över nästa steg.

Rättvänd betydelse

När Seven of Pentacles är rättvänd, indikerar det att du har investerat tid och energi i något och nu är det dags att se resultaten av ditt arbete. Du kanske måste ha tålamod och fortsätta arbeta hårt, men det är också viktigt att reflektera över dina framsteg och planera för framtiden. Kortet kan också tyda på att du behöver göra en paus för att återhämta dig och fundera över dina prioriteringar.

Omvänd betydelse

När Seven of Pentacles är omvänt, kan det innebära att du känner dig otålig eller missnöjd med dina framsteg. Du kanske känner att ditt arbete inte ger de resultat du hoppades på, eller att du har investerat för mycket tid och energi i något som inte är värt det. I dessa fall kan det vara klokt att omvärdera dina mål och fundera på om det är dags att ändra riktning eller sätta upp nya mål.

Exempel på en tolkning

Om Seven of Pentacles dyker upp i en läsning om ditt yrkesliv, kan det betyda att du är i en period av utvärdering och reflektion. Du kanske har arbetat hårt och börjar se resultat, men det är viktigt att ta en paus och fundera över dina mål och prioriteringar. Kortet uppmanar dig att ha tålamod och fortsätta arbeta mot dina mål, men också att vara medveten om dina framsteg och planera för framtiden.