Seven of Swords
(Sju av svärd)

Seven of Swords

Kortets grundläggande betydelse (Rider-Waite)

Seven of Swords representerar list, bedrägeri och hemlighetsmakeri. Kortet visar en person som smyger iväg med fem svärd i sina händer medan ytterligare två svärd ligger på marken bakom honom. Detta kort symboliserar att någon agerar i hemlighet eller försöker komma undan med något.

Rättvänd betydelse

När Seven of Swords är rättvänd, indikerar det att du kan vara involverad i en situation där någon försöker bedra dig eller hålla något hemligt från dig. Det kan också betyda att du själv kanske försöker komma undan med något, eller att du använder list för att nå dina mål. Kortet uppmanar dig att vara medveten om potentiella svek och att vara ärlig mot dig själv och andra.

Omvänd betydelse

När Seven of Swords är omvänt, kan det innebära att du nyligen har upptäckt en hemlighet eller ett bedrägeri och nu måste hantera konsekvenserna. Omvänt kan kortet också indikera att du kanske överväger att avslöja en hemlighet eller sanning som du tidigare har hållit dold. I båda fallen uppmanar kortet dig att överväga hur dina handlingar påverkar andra och att sträva efter ärlighet och öppenhet.

Exempel på en tolkning

Om Seven of Swords dyker upp i en läsning om dina relationer, kan det vara ett tecken på att någon i din närhet kanske inte är helt ärlig mot dig, eller att det finns hemligheter som påverkar relationen. Det kan vara en påminnelse om att vara vaksam på tecken på svek och att försöka skapa en öppen och ärlig kommunikation med din partner. Om du själv har varit oärlig eller hållit något hemligt, kan kortet uppmana dig att överväga hur detta påverkar din relation och om det är dags att komma rena.


Fler tarotkort i "Svärd"