Alla tarotkort

Six of Wands

Six of Wands

Kortets grundläggande betydelse (Rider-Waite)

Six of Wands är det sjätte kortet i tarotens lilla arkan inom staven-suiten och symboliserar seger, framgång och erkännande. Kortets bild visar en person på häst som håller en stav med en segerkrans, omgiven av en folkmassa som firar hans triumf. Det representerar att när vi arbetar hårt och strävar efter våra mål kan vi uppnå framgång och få erkännande för våra ansträngningar.

Rättvänd betydelse

När Six of Wands dyker upp rättvänd i en tarotläsning betyder det att det är en tid av seger, framgång och erkännande. Kortet uppmanar dig att fira dina prestationer och att vara stolt över dina ansträngningar. Det är en tid för att njuta av belöningar och uppskattning från andra, samt att känna dig självsäker i dina förmågor och prestationer.

Omvänd betydelse

Om Six of Wands är omvänt i en läsning kan det tyda på att du känner dig osäker på dina prestationer eller att du inte får det erkännande du förtjänar. Det kan också innebära att du upplever en förlust eller en motgång och har svårt att se vägen framåt. Kortet uppmanar dig att inte ge upp och att fortsätta kämpa för dina mål, samt att vara öppen för att lära av dessa erfarenheter och att hitta styrka i motgångar.

Exempel på en tolkning

Om Six of Wands dyker upp i en läsning tillsammans med Två av Pentagram och Nio av Bägare kan det tolkas som att genom att fokusera på seger, framgång och erkännande (Six of Wands) kommer du att hitta en balans mellan arbete och nöje (Två av Pentagram). Detta kommer att leda till en period av glädje, tillfredsställelse och uppfyllelse av dina önskningar (Nio av Bägare), vilket kommer att ge dig möjlighet att njuta av dina prestationer och att fira dina framgångar.