Alla tarotkort

Strength

Strength

Kortets grundläggande betydelse (Rider-Waite)

Strength är ett tarotkort som representerar mod, uthållighet och inre styrka. I Rider-Waite-leken avbildas kortet med en kvinna som varsamt öppnar käken på en lejon, vilket symboliserar tålamod och kontroll över våra instinkter och rädslor.

Rättvänd betydelse

En rättvänd Strength indikerar att man besitter självkontroll, tålamod och förmåga att hantera utmaningar med ett lugnt och bestämt sinne. Kortet uppmuntrar till att hitta sin inre styrka och möta svårigheter med mod och beslutsamhet.

Omvänd betydelse

När Strength dyker upp i en läsning i omvänd position, antyder det att man kan känna sig osäker, utmattad eller att man förlorat kontrollen över sina känslor och situationer i livet. Det kan också indikera brist på självförtroende eller att man låter rädslor och tvivel ta överhand.

Exempel på en tolkning

Om Strength-kortet visas i en läsning där frågeställaren känner sig överväldigad av en svår situation, kan kortet uppmuntra personen att hitta sin inre styrka och mod för att hantera problemet. Om kortet omges av andra positiva kort, som The Sun eller The Star, kan det tyda på att personen kommer att lyckas övervinna utmaningarna och komma ut starkare på andra sidan.