Alla tarotkort

Ten of Swords

Ten of Swords

Kortets grundläggande betydelse (Rider-Waite)

Ten of Swords symboliserar ett plötsligt och smärtsamt slut eller en kris. Kortet visar en person som ligger på marken med tio svärd stuckna i ryggen. Det representerar ett tillstånd av nederlag, förlust och förtvivlan, men även möjligheten till förändring och transformation.

Rättvänd betydelse

När Ten of Swords är rättvänd, indikerar det att du kan uppleva en kris eller ett smärtsamt slut i ditt liv. Detta kan vara resultatet av en oväntad händelse, en förlust eller ett misslyckande. Kortet uppmanar dig att acceptera detta slut och att inte kämpa emot det, eftersom det kommer att leda till nödvändiga förändringar och möjlighet till förnyelse.

Omvänd betydelse

När Ten of Swords är omvänt, kan det betyda att du håller på att återhämta dig från en kris eller ett svårt slut. Du har överlevt den svåraste delen av situationen och är nu på väg mot förnyelse och förändring. Kortet kan också varna för att du kanske inte helt har accepterat detta slut och att du behöver släppa taget om det förflutna för att kunna gå vidare.

Exempel på en tolkning

Om Ten of Swords dyker upp i en läsning om ditt arbetsliv, kan det indikera att du nyligen har gått igenom eller står inför en kris eller ett svårt slut i din karriär. Det kan vara att du har förlorat ditt jobb, misslyckats med ett projekt eller upplevt någon annan form av nederlag. Kortet uppmanar dig att acceptera detta slut och att se det som en möjlighet till förändring och förnyelse i ditt arbetsliv.