Tarotkortlekar

Tarot är en mystisk och fascinerande värld av symboler, arketyper och personlig insikt. En viktig del av tarotens praktik är de olika kortlekar som används för att utföra läsningar och utforska de många aspekterna av livet. I denna artikel kommer vi att ge en översikt över några av de mest populära och intressanta tarotkortlekar som finns tillgängliga idag.

Rider-Waite Tarot

Rider-Waite Tarot är utan tvekan den mest kända och inflytelserika tarotleken. Skapad av Arthur Edward Waite och illustrerad av Pamela Colman Smith, har denna lek satt standarden för modern tarot med sina detaljerade och symbolrika bilder.

Thoth Tarot

Thoth Tarot är en annan mycket inflytelserik tarotlek, skapad av den brittiska ockultisten Aleister Crowley och illustrerad av Lady Frieda Harris. Thoth Tarot är baserad på Crowleys egna esoteriska läror och har djupgående symbolik och färgstarka illustrationer.

Marseilles Tarot

Marseilles Tarot är en av de äldsta och mest traditionella tarotlekarna och har sitt ursprung i 1400-talets Europa. Leken har en distinkt och detaljerad stil, med enkla och direkta illustrationer.

Visconti-Sforza Tarot

Denna historiska tarotlek skapades under 1400-talet för de italienska adelsfamiljerna Visconti och Sforza. Korten är handmålade och rikt dekorerade, med bilder av ädla och religiösa figurer.

Shadowscapes Tarot

Denna moderna tarotlek är skapad av konstnären Stephanie Pui-Mun Law och innehåller drömlika och fantasifulla bilder som är inspirerade av mytologi, sagor och naturens riken.

Wild Unknown Tarot

Skapad av konstnären Kim Krans, denna lek har en modern och minimalistisk stil med svartvita illustrationer av djur och naturmotiv. Den appellerar till dem som söker en mer jordnära och intuitiv tarotlek.

Andra tarotkortlekar

Det finns många andra tarotkortlekar att utforska, var och en med sin egen unika stil, symbolik och teman. Några exempel inkluderar Golden Tarot, DruidCraft Tarot, Deviant Moon Tarot och Osho Zen Tarot. Oavsett vilken tarotlek som lockar dig mest, är det viktigt att välja en lek som du känner en personlig koppling till och som hjälper dig att kanalisera din intuition och inre visdom.

Back to top