Tarot för nybörjare

En ordentlig genomgång för nybörjare som vill lära sig att lägga tarot.

Tarotguide för nybörjare

Bord med tarotkort

1. Varför lägga tarot?

Denna artikel utforskar användningen av tarot för självreflektion snarare än spådom. Den belyser hur tarot kan fungera som ett verktyg för personlig insikt och tillhandahåller praktiska exempel på hur det kan användas för att reflektera över livsfrågor, daglig meditation, och personlig utveckling. Artikeln tar också upp den psykologiska aspekten av tarot, betonar vikten av att koppla bort från den materiella världen och hur det kan bidra till mental återhämtning. Slutligen, belyser den hur tarot också kan vara en källa till nöje, och hur modern teknologi som AI har införlivats i tarot, vilket ger en ny dimension till denna urgamla praktik.

Varför lägga tarot?


Ttarot i historien

2. Tarot och dess historia

Utforska tarotkortens historia och deras utveckling över tid. Lär dig om de två huvudkomponenterna i en tarotlek: Stora Arkanan, som representerar betydande livshändelser och andliga läxor, och Lilla Arkanan, som speglar vardagliga upplevelser och utmaningar. Denna kunskap lägger grunden för din resa in i tarot, och erbjuder insikter för personlig tillväxt och andlig upptäckt.

Tarotkortens historia och betydelse


Rider-Waite tarotkortlek

3. Rider-waite tarot

Lär dig om Rider-Waite-tarotkortleken och varför den blivit populär och är ett förstahandsval hos många tarotläggare oavsett nivå.

Rider-Waite tarot


Stora och lilla arkanan

4. Utforska stora och lilla arkanan

Fördjupa dig i Stora Arkanans djupa symbolik, som representerar livsförändrande händelser och andliga läxor, samtidigt som du upptäcker de vardagliga insikterna i Lilla Arkanan. Lär dig tolka korten, förstå deras elementära associationer, och uppskatta det intrikata konstverket som pryder varje lek. Förbättra din tarotresa genom att få en djupare förståelse för de kraftfulla symbolerna och betydelserna dolda inom korten.

Stora och lilla arkanan


Kvinna som lägger tarot

5. Så gör du en tarotläggning

Lär dig grunderna i tarottolkning med vår guide om tarotläggningar för nybörjare. Här lär du dig först och främst den den populära 3-kortslayouten som fokuserar på dåtid, nutid och framtid.

Så gör du en tarotläggning


Kvinna som tittar in i kameran. Ett ljus är framför henne.

6. Lita på din intuition

Tarot handlar om att lita på och att utveckla din intuitiva förmåga. Läs på om tekniker för att förbättra din intuition,  finslipa dina naturliga gåvor och fördjupa din koppling till korten.

Tarot och intuition


Tarotkort i kvinnas händer

7. Tarot för självreflektion och tillväxt

Upptäck hur tarot kan användas för att få insikter i din inre värld för att främja personlig tillväxt. Lär dig hur tekniker för självreflektion kan hjälpa dig till andlig tillväxt och för att navigera bland livets utmaningar med större visdom och klarhet. Låt tarot låsa upp din potential och använd tarot som en katalysator för personlig utveckling och självmedvetenhet.

Tarot för självreflektion och tillväxt


Tarot och andlighet

8. Tarot och andlighet

Lär dig hur tarot och andlighet korsar, och ger vägledning och visdom för personlig tillväxt. Upptäck metoder för att integrera tarot i din andliga praxis, från att använda tarotkort som meditationsverktyg till att utforska deras koppling till andlig tillväxt. Upptäck kraften i tarot som ett sätt att fördjupa din andliga koppling och berika ditt liv med nya insikter och förståelse.

Tarot och andlighet


Tarot och esoterik

9. Utforska tarot och andra esoteriska system

Upptäck hur tarot kan kombineras med astrologi, numerologi, runor och chakrahealing för att berika dina spådomspraktiker och andliga insikter. Lås upp tarotens dolda potential genom att integrera dessa kompletterande discipliner, vilket ger dig en omfattande förståelse för den sammanflätade visdomen i olika esoteriska system.

Tarot och esoterik


Hjälpmedel för att öva hemma

Vårt tarotprogram erbjuder en modern vändning på traditionella läsningar genom att använda AI för att tolka dina personliga läggningar. Detta verktyg kan vara särskilt användbart för dem som övar sig på att tolka korten själva och önskar en sekundär tolkning.

Alternativ:  Gör en läggning hemma med egen tarotkortlek och få den tolkad här.

Tarotkvinna lägger tarot på ett bord