Alla tarotkort

Four of Swords

Four of Swords

Kortets grundläggande betydelse (Rider-Waite)

Four of Swords symboliserar behovet av vila, återhämtning och introspektion. Kortet visar en riddare som ligger ner med tre svärd hängande ovanför honom och ett fjärde svärd under honom. Detta antyder en tid för att dra sig tillbaka och reflektera över ens liv och känslor.

Rättvänd betydelse

När Four of Swords är rättvänd, indikerar det att du behöver ta en paus från stress och aktivitet för att reflektera och återhämta dig. Det kan vara en tid för att meditera, reflektera över dina mål och prioriteringar, eller helt enkelt för att vila och återhämta dig från fysiska och mentala ansträngningar.

Omvänd betydelse

När Four of Swords är omvänt, kan det innebära att du har svårt att ge dig själv den vila och återhämtning som du behöver. Det kan vara en signal om att du är överbelastad eller utmattad och att du behöver ta dig tid att återhämta dig och reflektera över dina prioriteringar. Omvänt kan kortet också indikera att det är dags att återvända till handling efter en period av vila och reflektion.

Exempel på en tolkning

Om Four of Swords dyker upp i en läsning om ditt arbetsliv, kan det vara en påminnelse om att du behöver ge dig själv tid att vila och återhämta dig från stress och utmattning. Kortet kan uppmana dig att ta en semester, dra ner på arbetsbelastningen eller att fokusera på självomsorg för att säkerställa att du inte bränner ut dig själv. Genom att ta hand om dig själv och ge dig själv tid att reflektera över dina prioriteringar, kan du komma tillbaka till arbetet med förnyad energi och fokus.